A kaland ott kezdődik

2019.07.30 14:13

A kaland ott kezdődik, ahol az ég összeér a hegyekkel

 

A Nagy Imre Általános Iskola és AMI minden évben több tábort szervez. Ezek közül azonban egy már 25 éves múltra tekint vissza.

Ez az összetartó kis közösség idén is elutazott ötven gyerekkel egy hétre, Szilvásváradra.

A táborban mindenféle korosztályú és érdeklődési körű gyermek jelen van, ezért ez nem kimondottan egy speciális téma köré szerveződik. Jó látni, ahogy az egészen fiatalok lesznek előbb utóbb gyámolítói az utánuk jövő korosztálynak. Ezzel viszonozzák azt, amit korábban ők kaptak a nagyobbaktól. A munka eredményét jól mutatják a visszatérő gyerekek, idén is volt olyan táborlakó, aki immáron kilencedszer utazott a csapattal.

Természetesen ez rengeteg feladatot helyez a pedagógusokra is. Bonczné Lencsés Gyöngyi, mindenki “Gyöngyi néni”-je már októberben nekilát a szervezésnek. Aprólékos gonddal, szinte percről percre összeállítja a programokat, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Éjszakai túrázás, kirándulások, játékos programok, versenyek, kézműves foglalkozások és tánc tette élvezetessé a gyerekek számára ezt az egy hetet. Minden alkalommal igyekszik a szórakozva tanulást belerejteni a tábori élet mindennapjaiba, hogy szinte észrevétlenül juthassanak a gyerekek tudáshoz, a természettel, a történelemmel vagy az irodalommal kapcsolatban.

Tudjuk, semmi nem tart örökké, de reméljük, hogy a következő generációk követni fogják ezt a szép hagyományt.

 

A cikket írták:

Bata Réka, Menyhárt Zoltán és Verebélyi Viktória táborozók

 

—————

Vissza