Pályaorientációs nap az iskolában

2019.12.03 15:43

 

November 28-án a tanév rendjében meghatározott tanítás nélküli munkanap keretében rendeztük meg a pályaorientációs napot. A nap legfőbb célja az volt, hogy a tanulók különböző helyszíneken, játékos formában, életkoruknak megfelelően megismerkedjenek érdekes és népszerű szakmákkal, megkönnyítve a majdani pályaválasztásukat.

Az önként vállalkozó szülők a pincér, szobafestő, villanyszerelő, logisztikus szakmáról, a Bocskai István Református Oktatási Központ Apáczai Csere  János Középiskola növendékei és tanárai a fodrász, szakács, cukrász, eladó, a Weiss Manfréd Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói és oktatói pedig a kadét és rendész szakmáról tartottak interaktív előadást a gyerekeknek, melyek során kipróbálhatták a hajfonást, lövészetet, önvédelmet, megismerkedhettek a főzéshez szükséges fűszerekkel, cukrászati alapanyagokkal, az asztalterítés szabályaival.

Az alsó tagozatos diákok napját Mekk Mester meséi és számos játékos feladat tette színesebbé és érdekesebbé. Az 5-8. évfolyamosok egy nagyon érdekfeszítő előadáson vehettek részt a Hagyományőrző Rendőr Század parancsnoka, Bogdán András rendőr alezredes prezentálásával, melynek célja a rendőr hivatás bemutatása mellett a baleset-és bűnmegelőzés volt az ifjúság körében. Az előadás végén a gyerekek megsimogathatták Lindát, a 12 éves rendőrkutyát, aki nyugodtan tűrte a sok gyermek közeledését.

Nagyszerű és hasznos volt ez a nap. Iskolánk tanulói és nevelői nevében ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy tanulóinkat igazi, élményszerű munkahelyi tapasztalatokhoz juttathattuk.

 

Szalayné Héjjas Márta

 

Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.

 

—————

Vissza