Szépkiejtési verseny

2018.10.10 14:02

Október 8-án került sor a szépkiejtési verseny intézményi fordulójára harmadik-negyedik évfolyamon. A zsűri összesen 12 főt hallgatott meg, mindkét korosztályból 6-6 főt. A felolvasók egytől egyig szépen szerepeltek, de volt akinek a hangsúlyozása hibátlan volt, ám a szavakkal meggyűjt a baja, de olyan is volt, aki semmitől zavarba nem jőve gördülékenyen küzdötte át magát a szövegen.

A harmadikasok szövege nagyon nehéznek bizonyult, és a negyedikesek ismeretterjesztő szövege, mely az olajszennyezésről szólt, sem tartozott a kedvencek közé. Ugyanakkor azt bátran kijelenthetjük, hogy a magyar népmesekincs élénken él diákjaink szívében, mert a meséket nagyon lelkesen és szépen olvasták a résztvevők.

A zsűri döntése alapján harmadik évfolyamon az alábbi sorrend alakult ki: 1. helyezett: Fábián Balázs, 2. helyezett: Kerényi Zsombor, 3. helyezett: Barkóczi Virág. Negyedik évfolyamon pedig ők távozhatnak oklevéllel: 1. helyezett: Tancsa Levente, 2. helyezett: Tóth Rebeka, 3. helyezett: Juhász Alex.

A kerületi fordulón mindkét kategóriában az első helyezett képviselheti intézményünket.

A részvételhez mindenkinek gratulálunk! Reméljük az olvasás szeretete ezután is megmarad a gyerekekben. A két első helyezettnek pedig további sikeres felkészülést kívánunk!

 

—————

Vissza