Tájékoztató az otthontanulás gyakorlati megvalósításáról

2020.03.20 11:27

Kedves Szülők és kedves Tanítványaink!

 

2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Ez nem rendkívüli tanítási szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását, távoktatást.

A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nélkülöző formában folyik tovább.

2020. március 17-én tantestületünk egyeztetett az otthontanulás zavartalan biztosítása érdekében. A digitális oktatás tananyaga a KRÉTA e-napló rendszeren keresztül érhető el a ’Házi feladatok’ menüpontban.

Elsősorban a KRÉTA felületen kötelezően küldjük az otthon elvégzendő feladatokat, javaslatainkat, oktatási segédanyagainkat a tanulnivaló könnyebb megértése, feldolgozása érdekében. Hétfőtől (március 16-tól) már mindenki láthatta a bejegyzéseket, amelynek alapján tanulhatnak a gyerekek, az estleges változásról az osztályfőnök vagy a szaktanár, tanító értesíti Önöket, illetve a gyerekeket.

Természetesen kollégáink maguk választhatják meg szabadon azt az online felületet, ahol tanulni szeretnének  tanítványaikkal, és azt is, hogy milyen rendszerességgel küldik a feladatokat.

Minden osztály rendelkezik elektronikus levelező rendszerrel, zárt Facebook csoporttal, amelyet a KRÉTA rendszer mellett folyamatosan alkalmazunk. Évfolyamok szerint, életkori sajátosságokat figyelembe véve, iskolánkban a leggyakrabban a következő online oldalakat használják pedagógusaink: Redmenta-interaktív feladatkészítő alkalmazás LearningApps-interaktív és multimédiás oktatási segédanyag, Okosdoboz-digitális feladatgyűjtemény, WordWall alkalmazás, ahol interaktív feladatokat hozhatunk létre az otthontanulás változatossá tételéhez.

Akik nem tudják gyermekeiknek biztosítani az online elérhetőséget, ők személyesen vehetik át az előző heti tanyagot, feladatlapokat, stb. az iskolában naponta 10 – 13 óra között.

Kérjük a szülőket, hogy beszéljék meg gyermekeikkel a munkanapok rendjét, készítsenek közösen napirendet! Tartalmazza a tanulással töltött időt, de legyen lehetőség mozgásra, olvasásra és az életkornak megfelelően játékra is!

Az új munkarendben történő működés mindannyiunknak komoly kihívást jelent, és együttműködésre késztet. Kérünk minden tanulót és szülőt, hogy együtt közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel odafigyeléssel viseljük a nehézségeket! Legyünk türelmesek, hiszen nem rendelkezünk egyforma digitális tudással sem. Ez egy vészhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, amely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez. A tantestületünk nevében szeretnénk megköszönni a türelmet, bátorítást, támogatástó együttműködésüket.

 

Mindenkinek a legjobbakat kívánjuk! Vigyázzanak egymásra!

 

Ha bármilyen kérdésük, kérésük van, azt az iskola emailcímén vagy telefonon tegyék föl!

 

Iskolavezetőség

2020. 03. 20.

 

—————

Vissza