Tájékoztató az induló sportosztályról

2019.03.29 08:58

TÁJÉKOZTATÓ

az 1. évfolyamon sportosztályt választó tanulók és szüleik részére

 

A csepeli Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata, a Dél-Pesti Tankerületi Központ valamint a Csepel Utánpótlás Sportegyesület és a Csepel Diáksport Egyesület támogatásával a 2019/2020. tanévben sportosztályt indít. Olyan leendő első osztályos gyerekek jelentkezését várjuk, akik a tanulás mellett szeretnének rendszeresen sportolni és érdeklődnek a labdajátékok iránt.

 

A jelentkezőknek a szakedzők játékos alkalmassági felmérő foglalkozást tartanak a leendő elsős tanítókkal. Az utolsó foglalkozás

ideje: 2019. április 1. 15:30 – 18 óráig.

helye: Nagy Imre Általános Iskola és AMI   TORNACSARNOK

 

Fontos tudnivalók a sportosztályos képzésről:

-          Az alaptanterv szerinti heti 5 testnevelés órát plusz 2 órával egészítjük ki.

-          A tanulókat már első osztályos koruktól szakképzett testnevelő tanítja.

-          Heti két alkalommal dupla testnevelés óra keretében sportág specifikus képzés történik a szakedzők vezetésével, kiváltva             ezzel az iskolán kívüli délutáni edzéseket.

-          A sportosztályos képzés keretében iskolánk a testnevelés emelt szintű tanítása mellett a közismereti tárgyak oktatását is             magas színvonalon biztosítja.

Célunk, hogy a rendszeres sportolással növeljük tanulóink iskolai teljesítményét. Statisztikákkal alátámasztott tény, hogy a sportosztályos tanulók tanulmányi átlaga jobb, hiányzásuk kisebb mértékű.

A Csepel Utánpótlás Sportegyesülettel és a Csepeli Diáksport Egyesülettel együttműködési megállapodás megkötését tervezzük, melynek köszönhetően az egyesületek szakképzett edzői aktívan részt fognak venni az osztály munkájában. Az osztályba felvett tanulóknak a Csepel Utánpótlás Sportegyesület saját költségén ingyen biztosítja a sportfelszerelést.

A nyolcadik évfolyam után az iskola és az egyesületek segítséget nyújtanak a tanulóknak és szüleiknek a középiskolai beiskolázásban.

Az iskolavezetőség 15:45-től az iskola bemutatására és kötetlen beszélgetésre várja a szülőket az iskola épületében.

 

                                                    Gálné Bakos Judit  intézményvezető-helyettes

                                                                                                                                és az iskola vezetősége

 

Az eredeti dokumentum letölthető ITT.

—————

Vissza